Už o pár dní budeme pod vianočný stromček ukladať darčeky pre našich najbližších. Každý rok je to pre mnohých z nás veľká dilema. Záväzok, že darčeky nakúpime počas roka, väčšinou úspešne stroskotá. Ak ste úplne v úzkych a každoročný scenár v podobe trojboja – ponožky, papuče, spodná bielizeň, vás už nebaví, máme tu niekoľko odvážnejších tipov. Pre NEHO aj ŇU.

Zbohom, vrásky…(pre neho aj pre ňu)

Hovorí sa, že vek je len číslo. Skôr či neskôr sa ale to číslo prejaví na každom z nás, a to v podobe starých známych – vrások. Dnes už nie je tabu, ak žena či aj muž podstúpi jemný skrášľovací zákrok. Kde nepomohol krémik, pomôže napríklad kyselina hyalurónová. Jej zloženie dokonalo vyplní ovisnutejšie partie a prinavráti pleti stratenú mladosť a iskru. Nebojte sa, úvodné urazenie (aby sa nepovedalo), vystrieda rýchle „odrazenie“ v podobe radosti obdarovaného. Veď mu darujete pár rokov mladosti.

Šťavnaté pery (pre ňu)

„Estetický zákrok ako darček je v posledných rokoch realita. Ženy aj muži si čoraz viac nechajú pomôcť aj od odborníka. Neberú to ako negatívum, skôr ich poteší záujem partnera a partnerky,“ potvrdzuje lekárka z bystrickej kliniky Esthé Derm, Marcela Slobodníková.

Laserová epilácia (pre neho aj pre ňu)

Chĺpky na nohách, v podpazuší či v prípade mužov na hrudi a chrbte už dávno nie sú symbolom ženskosti či tvrdého chlapa. Samozrejme, hovoríme o extrémoch. Pre ženy je žiletka v sprche takmer každodenný rituál. Ani bolestivá depilácia nie je terno. Veď si to len, muži, skúste. Ak chcete urobiť vašej partnerke veľkú radosť, darujte jej laserovú epiláciu. Nie je však laser ako laser. Vyberte jej taký, ktorého účinok bude trvácny a nebude si vyžadovať toľko opakovaných ošetrení a výsledky je vidieť už po prvých sedeniach.

To, že laserová epilácia nie je len ženská záležitosť, potvrdzuje aj dermatologička Marcela Slobodníková: „Čoraz častejšie laserovú depiláciu vyhľadávajú u nás aj muži. Ide aj o estetický aspekt, no v poslednej dobe sú to aj muži, ktorí sa aktívne venujú športu, či už cyklistike alebo lyžovaniu a nepríjemné chĺpky im pritom prekážajú.“

Ak ste doteraz váhali, čím obdaríte svojho blízkeho, našli ste ten pravý darček. Ostych a znepokojenie dajte bokom, vymeňte ich za odvahu a zodpovedný prístup k výberu darčeka. Nemusíte sa báť, s prístupom a výsledkom budete určite spokojní obidvaja.