S tohtoročným letom je to ako na hojdačke. Májové daždivé počasie nám z teplých dní poriadne ukrojilo a viacerí si uvedomujeme, že do odchodu na dovolenku nám už nezostáva veľa času. Niet divu, že sme počas upršaných dní zabudli na dovolenkové prípravy, čo však teraz riešiť ako prvé? Hovorí sa, že laser a opálená pokožka sa predsa nemajú v láske. Ako to však naozaj je?
Každý z nás sa chce pred odchodom na dovolenku aspoň trošku opáliť. Naša pokožka je tak sčasti pripravená na intenzívnejšie slnko pri mori, ktoré by nás za iných okolností hneď v prvý deň dovolenky poriadne spálilo. S miernym „predopálením“ naberá naša pokožka príjemnejší odtieň s nádychom hnedej, namiesto neželanej červenej. Okrem toho je opálenie zároveň odolnejšie a trvácnejšie. Lákavá predstava, však? A viete, čo je najlepšie? Pred dovolenkou ho stíhate skombinovať aj so spomínanou epiláciou.

Laserová epilácia pred letom

Význam laserovej epilácie je pre mnohých z nás nenahraditeľným pomocníkom. Nielenže ušetrí hodiny času, ale dodá nám aj skvelý pocit čistoty. A aj keď jej prínos vnímame počas celého roka, mnohí si ju neprestávajú spájať najmä s letom a obdobím dovoleniek. „Nad účinkami laserovej epilácie sa oveľa viac zamýšľame pred letom. Práve to je dôvod, prečo v minulosti mnohí z nás neboli z výsledku epilácie dvakrát nadšení. Staršie epilačné prístroje totiž neboli také účinné, ako tie súčasné. Problémom bol už aj mierny stupeň opálenia, pretože laser nebol schopný rozoznať pigment pokožky od pigmentu chĺpku a výsledok epilácie sa takmer úplne stratil,“ hovorí o laserovej epilácii dermatologička Marcela Slobodníková z estetickej kliniky Esthé Derm.

Zdá sa však, že dnešnej uponáhľanej dobe sa prispôsobili aj viaceré prístroje a zariadenia, epilačný laser nevynímajúc. Nové modely sa totiž vyznačujú nielen účinnejším odstránením chĺpkov, ale aj viacerými praktickými benefitmi. „Kvalita a výsledky dnešných epilačných laserov sa s tými staršími dajú len ťažko porovnať, preto ak zvažujete túto formu epilácie, treba sa rozhodovať hlavne podľa účinnosti lasera. Ak si vyberiete kvalitný laser, aký používame, napríklad, aj na našej klinike, stačiť vám bude menší počet sedení, pričom účinok sa dostaví aj v prípade, ak je už pokožka mierne opálená,“ dopĺňa Marcela Slobodníková.

Okrem uvedených výhod prinášajú moderné epilačné prístroje aj ďalšie benefity. Napríklad, samotné ošetrenie je celkom bezbolestné a laser je navyše maximálne šetrný k pokožke, čím zabraňuje jej zapáleniu. V konečnom dôsledku sa teda vyššia vstupná investícia prejaví hlavne na našej spokojnosti z kvalitného výkonu.