Zima je náročným obdobím nielen pre našu psychiku, ale aj telo. Chýba nám pohyb, slnko a navyše si doprajeme oveľa viac nezdravších jedál než počas leta. Všetko toto sa v kombinácií so sychravým počasím a mrznúcim vzduchom prejavuje na našej pokožke, ktorej odrazu chýba pružnosť. Pôsobí ochabnuto, zničene a jednoznačne potrebuje regeneráciu. A to, čo jej pomôže, je poriadny peeling!

Mnohí peeling považujú za procedúru určenú len na oživenie pokožky tváre. Pravdou však je, že dokáže vzpružiť nielen tvár, ale aj celé telo, či vyživiť také citlivé miesta ako naše pery. Ideálne je počas zimy aplikovať všetky tri, vďaka čomu sa bude nielen vaše telo, ale aj myseľ cítiť ako v bavlnke.

Pozornosť upriamená na pery

Pokožka na povrchu pier patrí k najcitlivejším na našom tele a počas zimy dostáva poriadne zabrať. Pôsobí vysušene a popraskane a to aj napriek tomu, že ju denne zásobujeme tonami balzamu. Treba na to ísť inak. Výber vhodného peelingu je v tomto prípade ideálnym riešením, pretože okrem regenerácie ním zároveň účinne odstránime aj odumreté zvyšky pokožky. Práve ich nahromadením vznikajú nepekné a častokrát bolestivé praskliny, ktorým by sme sa mali snažiť predísť.

Regenerácia pre celé telo

Pokožka tela je na tom počas zimy o čosi lepšie. Rozhodne by sme ju však nemali zanedbávať a to aj napriek tomu, že ju pred vonkajšími nepriaznivými vplyvmi chránia viaceré vrstvy oblečenia. Tak ako na tvári, aj na pokožke tela sa, okrem iného, prejavuje aj nedostatok vitamínu D. Okrem peelingu sú výborným tipom na načerpanie energie a potrebnej hydratácie aj relaxačné kúpele. V boji proti suchej pokožke pomáha napr. kokosový, mandľový či jojobový olej, ktorý stačí jednoducho pridať do kúpeľa. K tomu pridajte vôňu príjemnej éterickej sviečky a kým vaše telo vo vani zregeneruje, vaša myseľ nadobudne úplne iné myšlienky.

Chemický peeling

Okrem klasických domácich receptov je však zima vhodným obdobím aj na zásadnejší, chemický peeling. Ten slúži na odstránenie takých nedokonalostí pleti, akými sú pigmentové škvrny, drobné jazvy po akné či menšie vrásky. Problematické miesta efektne vyhladí a tvári doslova vdýchne nový život. Nad absolvovaním chemického peelingu však treba premýšľať s predstihom. ,,Mnohí klienti začnú otázku pigmentových škvŕn riešiť až v súvislosti s prichádzajúcim letom a prípravami na dovolenku. Vtedy je však na absolvovanie chemického peelingu, bohužiaľ, neskoro. Takéto zákroky je ideálne riešiť práve počas zimy, kedy naša pleť nie je vystavená silnému slnečnému žiareniu. To môže celý proces ošetrenia zbytočne skomplikovať,“ radí skúsená dermatologička Marcela Slobodníková z estetickej kliniky Esthé Derm.

Tip na domáci peeling

Výborným domácim receptom je napr. kávovo – cukrový peeling, ktorý si veľmi jednoducho pripravíte. Potrebovať budete:

  • 4 polievkové lyžice mletej kávy
  • 2 polievkové lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžica medu
  • 6 lyžíc olivového oleja

Všetky prísady stačí jednoducho zmiešať dokopy a prírodný zázrak je na svete! Potom ho už len naneste na telo a nechajte sa rozmaznávať.